BÄRBÄR UNITED

Tarinamme

Voisiko se olla totta? Voisimmeko perustaa salibandyjoukkueen valmiiksi tutulla porukalla, jossa pelikokemusta löytyy aina korkeinta sarjatasoa ja maajoukkuetta myöten? Voisimmeko toteuttaa jo junioriaikana (liian kauan sitten) itäneen haaveen pitää viikottain hauskaa, mutta pelata ja harjoitella silti tosissaan?

Näihin kysymyksiin emme löytäneet kesällä 2018 kieltäviä vastauksia, joten tässä olemme.

Bärbär United pelaa kaudella 2020-2021 Salibandyn 3. divisioonaa Savo-Karjalan alueella. Joukkue osallistuu toista kertaa myös Suomen Cupiin.

Mikäli kiinnostaa, vilkaise alta hieman tarkemmin, miten tähän on tultu!

 

Jääkarhujen synty

Bärbär United on alunperin vuonna 2004 perustettu urheiluseura. Synnyinlajina oli kuningas-jalkapallo.

 

Reikiä palloon

Toiminta laajeni nopeasti myös reikäpallon pariin. Lukuisten katusählykamppailujen huipentumana on Helsingin Kampissa napattu SM-kulta!

 

Kilpatoiminta kasvaa ja yhdistys perustetaan

Kaudelle 18-19  Bärbär United päätti lähteä mukaan kilpatoimintaan Salibandyn osalta. Sarjaporras löytyi Savo-Karjalan 5. divisioonasta ja sitä kautta jääkarhut ovat lähteneet rakentamaan projektiaan kohti ylempiä sarjapykäliä. Yhdistys perustettiin samalla ja olemme halunneet lähteä rakentamaan toimintaa pienin askelin pilke silmäkulmassa. Ensimmäisellä kaudella voitto napsahti sarjan päätyttyä ja tiivis ja hyvähenkinen nippu nousi sarjapykälää korkeammalle.

Hyväntekeväisyys tuotto lahjoitettiin Alavan Lasten- ja Nuortenpsykiatriselle osastolle. Boris karhu kävi antamassa lahjoituksen.

Tempauksia ja elämysten tarjoamista

Kausi 19-20 oli kaikinpuolin ikimuistoinen, toki kausi jäi kesken epidemian vuoksi. Nettilähetykset astuivat ensimmäisen kerran kuvaan ja päätimme lähteä kokeilemaan otteluiden kuvausta omaksi iloksemme.  Hauskoja hetkiä ja hullunkurista selostusta, joka toi mukavaa maustetta otteluihin. Tällä kaudella Bärbär United meni eteenpäin vahvasti seurana niin kentällä kuin taustoillakin. Suomen Cup pitkäaikainen haave toteutui ja rahkeet riittivät 3. kierrokselle. Kauden päätteeksi sijoitus oli jälleen kärjessä ja nousu varmistui 3- divisioonaan. Kentän ulkopuolella jääkarhu-organisaatio keräsi rahaa hyväntekeväisyyteen ja sai myytyä pelipaitoja hyvän pinon. Kamppanja oli suuri menestys ja seura otti pientä askelta jälleen eteenpäin, hyväntekeväisyyskampanja on ollut merkittävin juttumme tähän saakka.

Uusi kausi ja uudet haasteet

Kausi 20-21 on menossa ja aika näyttää miten jääkarhut etenevät. Suomen Cup on toistaiseksi käynnissä ja 4 joukkuetta 2.divisiionasta on jo kaadettu, pelillisesti seura on todellisten tason mittausten edessä. Ollaan kuulolla somessa ja pelihalleilla! Muistakaa pitää huolta toisistanne.